Boom Boom Watch?

Smart klocka från Will.I.Am visas på torsdag

Black Eyed Peas-frontaren Will.I.Am kommer presentera sin smarta klocka på torsdag.

Publicerad Uppdaterad

Det är ett tag sedan vi hörde från Will.I.Am och hans projekt att skapa en smart klocka. Det var i början av april som han presenterade klockan i en pratshow och sedan dess har det faktiskt varit tyst om det hela. Nu har det bekräftats att det blir på torsdag den 16:e oktober som klockan kommer att presenteras på riktigt. Ni som har koll på kalendern inser så klart snabbt att produkten presenteras samma dag som Apple har sitt Ipad-event, där rimligen deras Apple Watch kommer att nämnas en eller två gånger.

Enheten ska kopplas till telefonen via Bluetooth, men till skillnad från många andra smarta klockor kommer den inte behöva vara bunden till en telefon för att fungera fullt ut. Sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram kommer att vara en central del av klockan, men i övrigt kommer fokus ligga på musik. Den brittiska firman 7digital kommer att stå för tekniken bakom att få ner musiken till klockan och utöver att musiken ska kunna lagras på klockan återstår det att se hur alla detaljer kring det hela fungerar.

Klockan kommer likna den den enhet som Will visade upp tidigare i år, främst genom en böjd skärm i stil med Samsungs Galaxy S-klocka

Fler detaljer kommer på torsdag. Under tiden kan vi prata om vad ni tror att chansen för att Will.I.Am lyckas med sin satsning gentemot jättar som Google, Apple och Samsung. Här nedan kan ni se video från tidigare i år när klockan smygvisades.