Tidigare än väntat

Snapdragon 845 kan presenteras redan i december

Qualcomms nya toppchipp kan visas upp redan om en dryg månad, om färska uppgifter som läckt ut via Weibo stämmer.

Publicerad Uppdaterad

Det råder väl inte något större tvivel kring att Qualcomm lär behålla sin position som den ledande leverantören av mobilchipp även nästa år. Snapdragon 835-dominansen i high end-segmentet lär dock under 2018 bli en Snapdragon 845-dominans. Och om vi får tro uppgifter som nu cirkulerar på det kinesiska sociala nätverket Weibo, så kommer det nya toppchippet att visas upp redan i början av december. 

Föga är känt

De ännu obekräftade uppgifterna gör gällande att Qualcomm kommer att offentliggöra chippet i samband med sin konferens Snapdragon Technology Summit på Hawaii, som genomförs i Maui mellan den 4 och 8 december. Snapdragon 835 offentliggjordes först på CES-mässan 2017. Men det ska alltså inte vara planen den här gången. En av anledningarna ska vara att Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S9 – som enligt tidigare uppgifter har första tjing på chippet – kommer att släppas en månad tidigare än föregångarna S8 och S8 Plus. 
Det är inte särskilt mycket känt om Snapdragon 845, men med lite flax lär vi alltså få veta mer redan i början av december. 

Källa