Chipbrist

Snapdragon har leveransproblem

Qualcomms Snapdragon S4 är ett av de mest eftertraktade chippen för mobiltelefoner just nu, vilket lett till leveransproblem.

Publicerad Uppdaterad

Nividia och deras Tegra 3-chipset står tillsammans med Qualcomms Snapdragon S4-chip som två av de mest populära för högpresterande telefoner idag. Just Qualcomms chipset har fördelen att det kan utrustas med LTE, alltså 4G-teknik, något som Nvidias Tegra 3 inte klarar av. Snapdragon S4, men nödvändigtvis inte LTE-utgåvan, används bland annat av Asus Padfone samt den amerikanska 4G-versionen av Samsung Galaxy S3.

Nu rapporterar dock Taiwan Semiconductor Manufacturing company, företaget som tillverkar chippen, att de har problem att möta efterfrågan på just Snapdragon S4 och att de problemen kommer att fortgå fram tills någon gång under 2013.

Den dåliga tillgången har redan lett till att Asus Padfone försenats, från ett ursprungligt datum i april till en säljstart i juni. Samtidigt ser det inte ut som att det kommer att hjälpa direkt, utan tillgången kommer att vara fortsatt låg.

- Målet är att få tillräckligt med enheter för alla, är svaret som Qualcomms högste höns Paul Jacobs gett angående det hela. Ett uttalande som inte riktigt ser ut att kunna hållas.