https://www.mobil.se/nyheter/sony-avsl-jar-mobilspel-n-sta-m-nad
562386
Titlar

Sony avslöjar mobilspel nästa månad

Enligt en teknikreporter på Wall Street Journal kommer Sony att presentera mobilspeltitlar och samarbetspartners den sjunde december.

Vi vet sedan tidigare att Sony har skapat spelstudion Forward Works, som exklusivt ska satsa på mobilspel. Vad vi inte vet är om det handlar om att göra om tidigare Sony Playstation-titlar, och/eller om det handlar om helt nya spel. 

Nu har Takashi Mochizuki, teknikskribent på Wall Street Journal, skrivit på sin Twitter att Sony kommer att presentera kommande mobilexklusiva speltitlar och samarbetspartners den sjunde december. Mochizuki skriver också att spelsläppen initialt kan komma att begränsas till den japanska marknaden. Sony har inte bekräftat de här uppgifterna.

Det var tidigare i år som Sony berättade att man ska inleda en omfattande satsning på mobilspel, uppenbart inspirerade av de framgångar Nintendo haft med Pokémon Go. Forward Works är en utvecklingsavdelning Sony själva startat och som helt ska ägna sig åt att skapa innehåll för mobiltelefoner. Än så länge har dock inga titlar tillkännegivits och man kan spekulera om att det tar en stund att skifta om fokus från att ha varit så inriktade på konsolspel som Sony varit till att även skapa mobilspel.