Klocka och armband i E-ink

Sony tar fram helt ny typ av smart klocka

Sony planerar att visa en klocka som tänker om klockkonceptet helt och hållet.

Publicerad Uppdaterad

De mest uppmärksammade smarta klockorna (utöver Apple Watch) är de som försöker se så mycket ut som traditionella klockor som möjligt. Sonys senaste hittepå försöker rita om klockans funktion helt.

Som en första produkt i Sonys hyfsat nya experimentverkstad, där förmågor på företaget får presentera sina idéer vid olika auditions, har de valt att gå vidare med en e-ink-baserad klocka.

Det är Bloomberg som rapporterar det och det handlar inte om en officiell produkt riktigt än. Huruvida den blir verklighet alls får vi se.

Klockan i sig ska vara ganska grundläggande och fokusera mer på design än mängder av funktioner. Vad som däremot är ganska nytänkande är just skärmen i E-ink. Istället för att bara ha en liten pyttedisplay där själva urtavlan vanligen sitter ska hela armbandet bestå av en display. Om det ska användas för att visa upp notiser från telefonen eller bara göra att klockans utseende kan anpassas återstår dock att se. 

Med den typen av konstruktion finns det väldigt många nya användningsområden för vad som i praktiken blir en display runt hela handleden. Skärmtekniken gör förvisso inte att vi får en direkt högupplöst och levande display, men för att visa information kan det leda till mycket nytänk. Det lär dessutom leda till betydligt bättre batteritiden än dagens smarta klockor dras med.