Annons

Tyskt pris

Sony Xperia 1 Mark II kommer att kosta 1200 euro

Enligt en pressrelease som släppts i Tyskland har den nya Sonytelefonen fått ett pris i paritet med konkurrenterna.

Publicerad Uppdaterad

Vid lanseringen i går uppgavs inga priser för de två modellerna som släpptes. Men senare skickades ett pressmeddelande ut i Tyskland där priset på toppmodellen Xperia 1 Mark II avslöjades. I euro är priset satt till 1200. I dagens växelkurs utan hänsyn tagen till olika skattesatser motsvarar det 12 670 kronor. Det innebär att den hamnar i klass med vad konkurrenterna från andra tillverkare gör. Hårdvaran och prestandan gör nog skäl för priset men Sony har haft svårt att sälja sina toppmodeller på sistone, så frågan är om priset kommer att avskräcka potentiella köpare eller om det inte spelar någon roll. 

Sony satsade på en riktigt bra kameramodul i den nya modellen. Istället för att hoppa på den rådande trenden med extremt hög upplösning satsade de på tre mer lågupplösta sensorer som levererar bättre bildkvalitet och bättre autofokus. De lånade teknik från sina systemkameror och därför klarar Xperia 1 Mark II till exempel att sprätta iväg 20 bilder i sekunden med följande autofokus. 

Vad det svenska priset faktiskt blir återstår dock att se tills vi får officiella uppgifter. Men det tyska priset ger i alla fall en liten hint. 

Källa