https://www.mobil.se/nyheter/sony-xperia-3-tros-ha-siktats-pa-geekbench
567978
Nyheter
Snapdragon 865 och 12 GB arbetsminne

Sony Xperia 3 tros ha siktats på Geekbench

En Sony-telefon som kör Android 10 har dykt upp på Geekbench med ganska fina poäng. Sannolikt rör det sig om det kommande flaggskeppet Xperia 3.

Sony har inte kommit med någon officiell information om Xperia 3, men en flaggskeppstelefon med det namnet förväntas släppas någon gång under 2020. Nu har telefonen av allt att döma dykt upp på benchmarkingsajten Geekbench. Telefonen får tämligen fina siffror med en poäng på 4 261 i single core och 13 422 poäng i multi core. Och knasigt vore det väl annars, med tanke på att enheten har Qualcomms dunderfärska Snapdragon 865-chipp under skalet tillsammans med hela 12 GB arbetsminne. Det innebär att telefonen får dubbelt så mycket minne som Xperia 1. 

Vidare så framgår det att telefonen kör Android 10 och att det finns fyra versioner av telefonen. Toppmodellen kommer att ha stöd för 5G. Så mycket mer är inte känt om Xperia 3 i nuläget, men renderingar som tidigare publicerats har visat en Sonytelefon med hela sex kameror på bakstycket. Även den telefonen skulle enligt uppgifterna vara rustad med just ett Snapdragon 865-chipp. När Sony har tänkt släppa Xperia 3 är i nuläget oklart.