Surfplatta i 8-tumsformat?

Sony Xperia Z3 Tablet Compact läckt

Xperia Z2 Tablet är vattentät enligt standarden Ip55/Ip58, vilket innebär att du kan bada med den ner till en och en halv meter.

En användarguide till en annan Sonyprodukt avslöjar existensen av Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

Publicerad Uppdaterad

Den 3 september håller Sony ett lanseringsevent på IFA-mässan i Berlin. Där väntas man visa upp åtminstone Xperia Z3, kanske också Xperia Z3 Compact och Smartwatch 3. Nu ser även ännu en ny surfplatta ut att kunna bli avtäckt under presentationen.

Det är sajten Techtastic som i listan över kompatibla enheter till Bluetooth-högtalaren Sony BSC10 har hittat Xperia Z3 Tablet Compact. Att surfplattan heter Compact måste rimligen betyda att den blir mindre än Sonys tidigare surfplattor på tio tum, men att den troligen kommer ha liknande prestanda.

Även andra uppgifter gör gällande att Sony har en ny surfplatta nära förestående, så att Z3 Compact skulle lanseras den 3 september förefaller inte orimligt. Följer den sina föregångares mönster lär den bli vattentät, vara försedd med ett Snapdragon 801-chipset och 3 GB arbetsminne och gissningsvis ha en 7- eller 8-tumsskärm.

Källa