Annons

Intervju om kommande modeller och strategi

Sonychef om framtiden för Xperia och deras teknik

Mitsuya Kishida, VD för SOny Mobile, svarar på frågor i en längre intervju om deras strategier och tankar kring mobilteknik.

Publicerad Uppdaterad

I en intervju med den japanska mediekanalen AV Watch har Sony Mobiles chef Mitsuya Kishida svarat på en del frågor om deras nya modeller, men också om framtiden för Xperia-varumärket.

Bland annat bads mobilchefen förklara hur de resonerade när de valde namnet på sina nya modeller Xperia 1 mark II och Xperia 10 Mark II. Här menar han att de vill visa på modellernas evolution. Xperia 1 kommer alltid att vara toppmodellen och 10:an alltid vara mellansegmentet, att man lägger till ”Mark II” är också för att visa släktskapet med Sonys kameror vilka använder en liknande namnserie. 

Han nämner också Xperia Pro, som de ser som mer av ett verktyg för professionella med sitt hdmi-uttag och mmWave-teknik. Tanken är att den ska kunna användas tillsammans med Sonys Alpha-kameror.  

Slopar försäljning via egna kanaler

Sony har också slutat sälja mobiler via sin egna hemsida i Europa och USA. Istället länkar man direkt till andra försäljare från sin hemsida.

Kishida nämner också 8K och varför det inte finns i någon av deras mobiltelefoner, när det dyker upp i en del konkurrenters. Hans svar är helt enkelt att det inte finns någon idé att erbjuda 8K förrän hela kedjan för 8K-material är klar. Det vill säga innan det är vanligt med skärmar som kan visa 8K är det inte så stor idé att kunna filma i upplösningen. Att man kan använda sig av en högre upplösning för att beskära ner till, i det här fallet, till exempel 4K, verkar han inte ta så stor notis om. Det är å andra sidan kanske inget man gör med en smartphone.  

Xperiatillbehör utgår

Mitsuya Kishida menar i intervjun att Sony Mobile försöker närma sig de andra avdelningarna inom Sony istället för att ha egna produkter som kan hittas hos de andra. det här gör att man avstår från att göra egna till exempel hörlurar och sälja under Xperia-varumärket när den kategorin finns hos Sony Electronics. 

Han säger också att eftersom Sony har mycket av sin produktion i Thailand har man inte drabbats lika hårt av coronapandemin, även om Thailand också har haft en del fall har man inte haft lika stora tapp i produktionen som vissa kinesiska tillverkare.

Källa