https://www.mobil.se/nyheter/sonys-masterliga-horlurar-uppdaterade-sa-fungerar-nya-funktionerna
567909
Nyheter
Volymkontroll och batterikoll

Sonys mästerliga hörlurar uppdaterade – så fungerar nya funktionerna

● BILDSPEL
Sonys brusreducerande true wireless-hörlurar har fått en uppdatering.

Vi var smått lyriska när vi testade Sonys true wireless-hörlurar WF-1000XM3 och intrycket består. Nu meddelar Sony att hörlurarna har fått en mjukvaruuppdatering som tillför nya funktioner. Sony nämner att versionen heter 2.0.1 men när vi provar är det redan 2.0.2 som är den tillgängliga versionen.

Batterikoll och volymkontroll

De två nyheterna är att du i appen nu ska kunna se batterinivån även för etuiet lurarna förvaras i och inte bara för själv lurarna. Dessutom ska du kunna ändra volym direkt från hörlurarnas touch-kontroll, vilket inte var möjligt tidigare.

Det tar en stund för mjukvaran att laddas ner och framförallt för att föra över den till lurarna. För att det ska fungera ska du ha Sonys app Headphones Connect nedladdad och aktiv, hörlurarna anslutna till telefonen och uppdaterat till senaste versionen av operativsystemet i telefonen. Under uppdateringen ska lurarna inte ligga i etuiet, för då avbryts uppdateringen. 

Så funkar det i praktiken

När allt är klart startar lurarna om. Batterinivå för laddningsetuiet syns i Sony Headphones-connect-appen och uppdateras varje gång du satt hörlurarna i fodralet. Volymkontrollen måste du själv aktivera och det gör du genom att välja bort en av de andra styrmöjligheterna. Tidigare hart vi exempelvis haft musikstyrning på den vänstra hörlurens touch-kontroll och Google Assistant på den andra. För att nu få volymkontroll måste vi välja bort något av detta. För var och en av hörlurarna kan du alltså välja mellan musikkontroll, volym, omgivningsljud, Google Assistant eller Amazon Alexa.

När du ändrar volym klickar du en gång för att höja och håller in fingret på touchytan för att löpande sänka. Då sänks volymen ungefär ett steg i sekunden tills du lyfter ditt finger igen.

Fortfarande mästerliga

Sony WF-1000XM3 var riktigt bra när vi testade dem och är fortfarande de bästa när det kommer till musikljud och brusreducering inom true wireless. Kanske är det just därför som de heller inte gått ner i pris nämnvärt sedan de kom ut i butik.