Lansering på söndag

Stor S9-läcka avslöjar nya detaljer

Mindre än en vecka kvar till lanseringen av Samsung Galaxy S9 och S9 Plus läcker nu nya detaljer om telefonerna ut.

Publicerad Uppdaterad

På söndag kväll den 25 februari håller Samsung en presskonferens där man lanserar Galaxy S9 och S9 Plus. Väldigt mycket har redan läckt ut om telefonerna, men en anonym Reddit-användare hävdar att hen har fått prova ett nästan färdigt förhandsexemplar och tillbringade 12 timmar i en "ask me anything"-tråd med att svara på frågor om telefonen, som senare raderats.

Användaren bekräftade att telefonen är mycket lik Galaxy S8, "Jag blev så överraskad över att det såg ut som om jag höll en S8. Den är verkligen så lik". På baksidan har fingeravtrycksläsaren flyttats till under kameran, och den större S9 Plus ska ha fått dubbla kameror, precis som tidigare rykten talat om.

Användaren talade sig varm om kameran som sades vara en klar förbättring i stillbildskvalitet, och i inspelning av 4K-video, men super-slowmotion med 1000 bilder per sekund som en del rykten talat om saknades.

Redditorn kunde också bekräfta att S9 har stereoljud, med hjälp av samtalshögtalaren och en högtalare i botten på ungefär samma sätt som Iphone har, och att högtalarljudet var en tydlig förbättring jämfört med S8.

Hen kommenterade också Samsungs funktion med 3D-emojis, som företaget själva har hintat om i en teaser. Enligt användaren är det inte en direkt kopia av Apples Animojis i Iphone X, utan ger en något annorlunda användarupplevelse som är bättre i vissa avseenden och sämre i andra.

På söndag kväll vet vi mer om vad som verkligen gäller.

Källa