Funktioner från Note 10 nu till S10-serien

Stor uppdatering ute nu till Samsung Galaxy S10-serien

Det är en omfattande uppdatering med nya funktioner som nu kommer såväl S10e, S10 och S10 Plus tillgodo.

Publicerad Uppdaterad

Uppdateringen som tar många av funktionerna från Note 10 även till S10-familjen har börjat rulla ut i Norden och de S10-enheter vi har på Mobilredaktionen har alla fått uppdateringen redan. Vi har alltså kunnat testa hur de nya funktionerna faktiskt fungerar och det är nyheterna i kameran som är mest påtagliga. 

Flera nya kamerafunktioner

När vi testar i Samsung Galaxy S10 Plus så ser vi direkt i kameran dels att vi fått funktionen AI-klotter som innebär att du kan skriva text i en bild du tar och sedan se hur texten är fast placerad i motivet så att du kan gå rent texten när du filmar. Du kan även rita till exempel mustasch på en person i filmen och få den att sitta kvar på läppen även när såväl du som personen rör sig.

Kameran har även fått förbättrad bildstabilisering och det nya läget för oskarp bakgrund även i video. Det fungerar relativt bra, men när vi testar missar oskärpan vid glasögon och även när personen har på sig hörlurar, det är alltså tydligt att det finns förbättringspotential.

Videoredigering i galleri-appen

När filmen du tagit är inspelad och klar kan du med det nya videoredigeringsverktyget som introducerades i Note klippa ihop olika videosekvenser till ett längre klipp. Det är fortfarande en enkel videoredigerare med få funktioner men den har det nödvändigaste.

Bland övriga nyheter i uppdateringen finns stöd för Samsung Dex när du ansluter telefonen till en dator, möjligheten att bläddra i telefonens innehåll, skicka och ta emot meddelanden och synka foton trådlöst direkt mot Windows-datorn.

Har du ännu inte fått uppdateringen kan du söka efter den under Inställningar > Programvaruuppdatering.