Google I/O

Surfplatta och vikbar de största nyheterna på Google I/O

I Googles inledningspresentation på Google I/O visades tre nya Pixel-enheter upp.

Publicerad Uppdaterad

Google I/O är Googles årliga utvecklarkonferens, och den inleds alltid med vårens nyheter för hårdvara och mjukvara från Google.

Det märktes tydligt vad som är den rådande trenden, man nämndeAI skrattretande många gånger under de två timmarna, gärna i kombination med responsible. Mycket av presentationen handlade om Googles arbete med AI för att förbättra sina tjänster samt att lugna användarna att resultaten blir tillförlitliga och, ja, ansvarsfulla.

Men vi fick ju se lite nya Pixelprylar också. Som väntat släppte man Googles mellanprismobil Pixel 7a, med en prislapp på 5700 kronor. För första gången släppte Google också en surplatta och en vikbar mobil. Den vikbara kommer inte till Sverige (men den intresserade behöver inte åka längre än till Storbritannien eller Tyskland för att köpa en), men surfplattan Pixel Tablet kommer i juni. Den utmärker sig för att ha ett medföljande högtalarstativ som förvandlar surfplattan till en smarta hemmet-hubb.

De nyheter i Android 14 som presenterades under kvällen var få, de viktigaste var en funktion för att automatiskt skapa svar på meddelanden där du kan välja i vilken språkstil de ska vara, en funktion som liksom övriga språkfunktioner i Android inte lärt komma på svenska ännu, samt nya funktioner för bakgrunder, bland annat autoskapade 3D-bilder.

Läs mer om Google Pixel 7a här.

Läs mer om Google Pixel Tablet här.

Läs mer om Google Pixel Fold här.

Läs mer om nyheterna i Android 14 här.

Läs mer om nyheter i Hitta min Android här.