Nokia levererar kartmaterialet

Svenskt bolag gör Jollas kartor

Finska mobiltillverkaren Jolla som arbetar på att ta fram sin första mobiltelefon har kommit överens med Appello om att de ska göra kartappen till Sailfish OS.

Publicerad Uppdaterad

Appello, med huvudkontor i Göteborg, har valts ut som strategisk partner till mobiltillverkaren Jolla och ska sköta deras applikation och plattform för kartor och navigering.

Uppdraget från Jolla var enligt Appello själva att skapa en upplevelse av karttjänsterna som skiljer sig från vad som redan erbjuds och att fokusera på ett intuitivt gestbaserat gränssnitt. Kartorna kommer att använda data från Here som är Nokias kartplattform och ska erbjuda sökning, kartor och vägvisning.

I ett uttalande från Stefano Mosconi som är teknikchef på Jolla framgår det att han är nöjd med resultatet:

– Vi på Jolla utmanade Appello-teamet att göra en nyskapande applikation inom ramarna för vårt innovativa gränssnitt och det har de verkligen gjort. Applikationen Maps är vacker att se på samtidigt som den är kraftfull men ändå enkel att använda.

Sedan tidigare gör Appello gps-appen Wisepilot, liksom ett antal anpassade navigeringsappar för operatörer som Telenor och Telia. Appen har vid ett flertal tillfällen placerat sig bra i Mobils jämförande test av gps-appar.

Jolla har sedan tidigare inlett förhandsbokningar av sin första telefon och siktar på att påbörja leveranser i slutet av 2013.