3D-fotografering oh VR till mellanpris

Svenskt pris och datum på ZTE Blade V8

ZTE Blade V8 ser ut att kunna bli en ovanligt prisvärd mobil i nedre mellanprissegmentet. I synnerhet som ett VR-headset följer med på köpet.

Publicerad Uppdaterad

ZTE har kanske inte lyckats göra samma resa från budget till en av de största som Huawei, men man gör fortfarande trevliga prisvärda lurar, och Blade V8 som lanserades på CES ser definitivt ut att vara värd en extra titt.

ZTE har nu meddelat att mobilen kommer till Sverige i april, i färgen mörkgrå, med en prislapp på 3000 kronor. I det priset ingår faktiskt också ett VR-headset, låt vara ett hopfällbart sådant vars kvalitet vi inte tänker uttala oss om förrrän vi provat.

Till saken hör att Blade V8 kommer med dubbla kameror, något man hävdar att man är först med i prisklassen. Förutom att använda de dubbla linserna till att ta bilder där man kan lägga på artificiell oskärpa i efterhand kan de användas till att ta 3d-bilder, som man alltså kan avnjuta i det medföljande headsetet.

Specifikationerna i övrigt ser klart prisvärda ut för 3000 kronor. Chipsetet är Snapdragon 435, skärmen är på 5,2 tum med 1920 x 1080 pixel, och telefonen har 3 gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagring. Fingeravtrycksläsare och dubbla simkortsplatser finns också, och systemet är Android 7.0.

Vi ser fram emot att få testa Blade V8 lagom till säljstart i april.

Källa