IOE For Real 2014

Tele2 blir Vattenfalls M2M-leverantör

Vattenfall har valt Tele2 M2M Global Solutions som helhetsleverantör av M2M-anslutningar i hela Europa.

Publicerad Uppdaterad

Tele2 ska leverera maskin-till-maskin-anslutningar till elbolaget Vattenfall-gruppen över hela Europa. Det avslöjade Rami Avidan, chef för M2M Global Solutions, vid seminariet Internet of Everything For Real idag. Först ut är uppkopplingen av elektriska bilar i Berlin, Stockholm och Amsterdam.

Avtalet innebär att Vattenfall centraliserar alla sina M2M/–anslutningar via Tele2 i hela Europa. 

– Vattenfall-gruppen är en av de större Europeiska spelarna inom energiområdet. Vi är mycket glada över att Vattenfall-gruppen har valt Tele2 som sin leverantör för sina anslutningar inom Europa. Detta kontrakt är ytterligare ett bevis på att Tele2s globala M2M-erbjudande är mycket konkurrenskraftigt och attraktivt på marknaden, säger Rami Avidan.

En rad nya samarbetspartners
På eventet presenterade Rami Avidan Tele2:s M2M-strategi, där operatören valt att satsa på partners i stället för att leverera allt på egen hand.

– Andra operatörer har partnerprogram men dessa fungerar inte. Det som skiljer oss från våra konkurrenter är att vi tar affärer till våra parners, sa Avidan.

Han passade på och presenterade inte mindre än fyra nya samarbetspartners: CGI, HCL, Landis + Gyr och NetCommWireless. Tele2 blir därmed global partner till CGI och kommer att samarbeta med företaget kring så kallade smart cities-tillämpningar. Samarbetet med HCL kommer för sin del att fokusera på lösningar till hälsosektorn.