Coronasurfande

Telenor: Mobilsurfandet har ökat med 32 procent

Enligt sina senaste siffror ser operatören Telenor att vårt behov av att hålla kontakten har ökat markant jämfört med tidigare år.

Publicerad Uppdaterad

Telenor har analyserat sina data för att se hur coronapandemin har påverkat vårt beteende när det gäller att använda våra mobiltelefoner. Det visar sig att skillnaderna mot föregående år är ganska stora. Totalt sett över landet har mobilsurfandet ökat med 32 procent. Störst är ökningen i Gävleborgs län där man totalt sett surfat 37 procent mer än vanligt. Ökningen under senaste månaden ger nivåer som aldrig tidigare uppmätts av Telenor och detta beror så klart på att många vill hålla en tätare kontakt med släkt och vänner nu när många inte kan ses fysiskt längre. 

De områden i Sverige som är hårdast drabbade är också de områden där videosamtal har ökat som mest, Södermanlands, Stockholms och Östergötlands län har sett en ökning på 48, 46 respektive 46 procent. 

Men förutom mobilsurf och videosamtal så har även röstsamtalen ökat. Mest pratglada verkar, enligt Telenors statistik, Gotlänningarna vara då deras genomsnittssamtal är runt 4 minuter. Gotlänningarna står också för flest genomförda samtal (en ökning med 36 procent). 

Siffrorna kommer från en analys av 250 000 kunders mobildata och är gjord under perioden 13 mars till 19 april.

Källa