Redo för nya lagen

Tink förnyar appen och utlovar nya funktioner

Finanstjänsten Tink har förnyat sin app för både Ios och Android och utlovar inom kort nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Det är i ett mejl till befintliga kunder som finanstjänsten Tink berättar om sin nya app som fått ett nytt utseende. Tink är en app som genom att ansluta till din banks och dina eventuella kreditkorts onlinetjänster ska kunna samla alla uppgifter om din ekonomi, såväl inkomster som utgifter och ge dig en bättre överblick. I appen kan man sätta budgetgränser för olika områden men även få varningar om till exempel oavsiktliga dubbeldragningar på de kort du använder. Genom att tjänsten kategoriserar dina inköp och betalade räkningar kan du se till exempel hur mycket pengar du lägger på resor, mat eller boende.

Omgjord från grunden

När Tink nu givit appen ett nytt utseende hävdar man samtidigt att man skrivit om appen från grunden. Det här lovar man ska göra appen snabbare och ge en bättre användarupplevelse. Samtidigt ska det vara ett sätt att bädda för fler funktioner i framtiden även om antalet faktiska nyheter i den nya appen är få. En kommande nyhet som Tink flaggar för är att man framöver i alla fall ska kunna matcha en swishbetalning mot den delade restaurangnota som den hör till, något man uppger att många användare önskat sig.

Kunden delar med sig av bankernas data

Den första maj i år träder ett nytt EU-direktiv i kraft och det gör att bankerna ska bli skyldiga att låta kunderna få mer makt över den data som behandlar deras personliga ekonomi. Lagändringen innebär att du som kund kan dela med dig av dina finansiella data till bolag som Tink som därmed får utökade möjligheter. Flera nya funktioner ligger enligt produktchefen Fredrik Cedervall runt hörnet. Utöver att vara en app levererar Tink sedan något år tillbaka sina tjänster till storbanker som Nordea, BNP Paribas Fortis och Klarna. Om fem år tänker sig produktchefen Fredrik Cedervall att blir ett sätt att sätta sin ekonomi på autopilot, genom att tjänsten hela tiden ska kunna bevaka att du har den bästa räntan, att räkningarna betalas i tid och att Tink bara behöver kommunicera med användaren när det finns någon förändring som måste göras.

Källa