6GB RAM

Tio kärnor och 6 gigabyte minne från LeEco.

Den unga kinesiska tillverkaren lanserar med rediga specifikationer.

Publicerad Uppdaterad

Även om LeTv funnits sedan 2004 har de än så länge bara hunnit med en uppsättning telefoner, vilket gör dem till en rätt ung spelare på marknaden. Trots att namnet låter som en fransk TV-försäljare är det ett kinesiskt bolag det handlar om, som numera har döpt om sig till LeEco. Dock verkar namnbytet inte ha allt för mycket med miljörörelsen att göra vad vi kunnat se.

Nu har de i alla fall presenterat tre nya lurar i vad som får ses som företagets andra våg av telefoner. Le 2, Le 2 Pro och Le 2 Max har alla imponerande specifikationer till hyfsat låga prislappar. Gemensamt för samtliga modeller är att de levereras utan hörlursuttag, utan kör istället hörlurar med USB-C-kontakt, vilket är lite av ett nytt grepp.

De två förstnämnda är någorlunda lika varandra, med samma skal och en 5,5 tum stor 1080p-skärm och tiokärnigt systemchip från Mediatek. Skillnaden där ligger i att Le 2 kör på Mediateks Helio X20 och tre gigabyte arbetsminne, medan Pro-modellen har det något snabbare X25-chippet och fyra gigabyte minne. Kamerorna landar på 16 respektive 21 megapixel på baksidan och åtta på framsidan. Båda lurarna har ett batteri på 3000 milliamperetimmar, 32 gigabyte lagring, dubbla SIM-kort och kör Android 6.0 (med LeEcos eget gränssnitt). Prislappen landar på ungefär 1500 respektive 2000 kronor direktöversatt (LeEco har ingen försäljning här, så du får importera själv).

LeEco Le 2 Pro
LeEco Le 2 Pro

Toppmodellen Le 2 Max hoppar över Mediatek för ett Snapdragon 820-chip från Qualcomm och antingen fyra eller sex gigabyte arbetsminne. Lagringen ligger på 32 eller 64 gigabyte och skärmen går upp ett hack till 5,7 tum och 2560x1440 pixel i upplösning. Kameran är samma 21 megapixels Sony IMX230 som i Le 2 Pro, men får här sällskap av optisk bildstabilisering och batteriet är utökat till 3100 milliamperetimmar. Prislappen här landar på ungefär 2900 respektive 3400 kronor beroende på arbetsminne och lagring.

LeEco Le 2 Max
LeEco Le 2 Max

Rejäla specifikationer till låga priser helt enkelt, vad tror du om den relativt unga mobiltillverkarens senaste alster?