En bra lösning ska bli bättre

Toppanalytikern: 2019 års Iphone-modeller får uppgraderat Face ID

Den sällan felinformerade Apple-analytikern Ming Chi-Kuo hävdar att nästa års Iphone-modeller kommer att få en ny och förbättrad variant av Apples ansiktsinloggnings-teknologi Face ID.

Publicerad Uppdaterad

Nej, det är väl förvisso inget direkt fel med Face ID. Lösningen fungerar i de flesta fall precis som den ska, och inte sällan till och med över förväntan. Men självfallet kan det som redan är bra också bli bättre. Och enligt den småtte legendariske Appple-analytikern Ming-Chi Kuo så vilar Apple ingalunda på sina lagrar när det gäller just Face ID. En ny och förbättrad variant kommer enligt Kuo att lanseras med 2019 års Iphone-enheter. 

Snabbt och träffsäkert

En av de förbättringar som Apple kan tänkas implementera är en reducering av ljusstörningar från omgivningen, något som sannolikt skulle bidra till en högre träffsäkerhet. Dessutom finns förstås utrymme för att göra Face ID något snabbare, även om det redan idag är ett tämligen snabbt system. Enligt Kuo kommer den nya och förbättrade versionen av Face ID att vara aktuell på samtliga nya Iphone-modeller under nästa år. Så här tidiga uppgifter bör som alltid tas för vad de är, men är det någon som har ett gott facit när det gäller Apple-rykten så är det just Ming-Chi Kuo.

Källa