Annons

Tar upp kampen med Samsungs S21-serie

Topprestanda: "Google Pixel 6 kan utmana be främsta flaggskeppen"

Enligt rykten verkar det som om Googles kommande Pixel-telefon kan ha samma grafikenhet som Samsungs Galaxy S21-serie.

Publicerad Uppdaterad

Ryktena kring den kommande Google Pixel 6 och 6 Pro är många då osäkerheten kring vad den kommer att ha för specifikationer är stor. Som vanligt med rykten är det svårt att ta dem på allvar men det finns några intressanta saker i snacket kring den som kan peka på att vi kommer att få se en rejäl prestandamaskin. 

XDA Developers har hittat information som beskriver att den GPU som ska sitta i Pixel 6 är baserad på samma som sitter i de Exynosbestyckade Samsung Galaxy S21-mobilerna. Beroende på Google-telefonens övriga egenskaper kan Pixel 6 alltså bli en utmanare till några av de mest toppresterande telefonerna idag. 

Men bara för att grunderna i GPU’n är samma betyder inte det att slutresultatet blir detsamma. Tekniken som sitter runt omkring och hur man konfigurerar enheten påverkar också upplevelsen. 

Google ska också vara på väg att utveckla ett eget systemchip för att minska sitt beroende av Qualcomm som idag levererar systemchip till mobiltelefoner i alla klasser. Enligt rykten ska Googles så kallade Whitechapel-chip hamna någonstans mellan Qualcomms Snapdragon 865 och 888 i prestanda. Men det är mestadels prat och skriverier, det finns ännu inga testresultat att luta sig mot. I slutändan får vi vänta tills de är lanserade för att veta hur telefonerna faktiskt presterar.

Källa