https://www.mobil.se/nyheter/traningsklocka-med-gps-men-den-behover-aldrig-laddas
567504
Nyheter
Laddas av din kroppsvärme

Träningsklocka med gps men den behöver aldrig laddas

● BILDSPEL
Trots att Powerwatch som klockan heter har alla funktioner du kan kräva av en träningsklocka, inklusive gps under löprundan, behöver du aldrig någonsin ladda den.

Powerwatch laddas automatiskt när den sitter på din handled och den gör det med hjälp av din kroppsvärme. Mer exakt så får den kraft av temperaturskillnaden mellan din handled, vilket gör att den laddas snabbare när du tränar och blir varm och den laddas snabbare när det är kallt ute. Den ska alltså fungera bättre i vårt kalla klimat än längre söderut.

Alla funktioner man önskar

Sett till funktioner har klockan färgskärm, pulsmätare, gps för platsdelning och träningsloggning. Den kan även mäta sömn, den kan räkna kalorier och allt synkas mot en mobilapp. Du kan även få aviseringar från telefonen och klockan är både vattentålig och stöttålig, helt enkelt det mesta man kan begära av en träningsklocka. 

Solceller kompletterar 

Laddningen sker alltså automatiskt och konstant när den sitter på handleden och det är kroppsvärmen som är energikällan. Som ett komplement till den funktionen finns även solceller i en ring runt urtavlan. De används också för laddning och eftersom laddningen med kroppstemperatur fungerar bäst i kalla klimat är ju solcellerna ett smart komplement för varmare klimat.

Powerwatch har finansierats i en crowdsourcingkampanj och i dagarna levereras klockan till de som stött projektet. Inom kort kommer också andra kunan köpa och det går redan att förbeställa. Den Powerwatch som snart kommer ut är den andra generationen av den här klockan och den säljs i tre olika versioner med samma funktioner men med olika material. Powerwatch Series 2 är standardmodellen med armband i silikon och kostar 6000 kr medan Premium-modellen som kostar 7300 kr och Luxe-modellen som kostar 8400 kr båda använder mer exklusive metallmaterial.