https://www.mobil.se/nyheter/trasig-apple-watch-3-kan-bytas-ut-mot-apple-watch-4
567044
Nyheter
Framgår av internmeddelande

Trasig Apple Watch 3 kan bytas ut mot Apple Watch 4

Den som har en trasig Apple Watch Series 3 kan komma att få den utbytt mot en senare version av den smarta klockan. Det framgår av ett internmeddelande som nu påstås ha läckt från Apple.

Det är sajten 9 to 5 Mac som säger sig ha kommit över ett internmeddelande från Apple, som gått ut till reparationspersonalen vid företagets flaggskeppsbutiker och till auktoriserade återförsäljare. Enligt meddelandet så ska den som behöver få en trasig Apple Watch Series 3 i utförandet rostfritt stål utbytt kunna få en Apple Watch Series 4 istället. Detta då det påstås råda brist på Series 3-enheter.

Det hela ska gälla globalt, men det är däremot oklart om det handlar om en tillfällig åtgärd, eller om beslutet är av permanent karaktär. Det finns säkerligen en och annan Series 3-användare som rynkar på näsan åt saken, men de flesta borde rimligen vara mycket nöjda med att få sin klocka utbytt mot en nyare modell. Den senaste versionen av Apple Watch har bland annat en näst intill helt kantfri skärm och är rustad med EKG-funktionalitet. En femte generations Apple Watch är sannolikt på gång och kommer i så fall att lanseras till hösten.