Utökar

Tre strömmar Apple Music gratis

Operatören Tre utökar stödet för gratis streaming av musik.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare har Tre tagit bort räkningen av din datapott för ett par olika musiktjänster. Spotify, Google Play Musik, Soundcloud, Deezer och Tidal har tidigare innefattats av erbjudandet och nu lägger de även till Apple Music. Det betyder att du som kund hos Tre (oavsett mobilabonnemang) inte behöver oroa dig för att din datapott ska ta slut om du lyssnar på musik.

Precis som med Telias gratis surfande på sociala medier har även Tre fått kritik för sitt tilltag och är under granskning av PTS. För även om erbjudandet i sig är trevligt uppstår ju såklart frågan om hur förenligt med tankarna om nätneutralitet och att all typ av data ska behandlas lika det egentligen är. Tres Pressansvarige, Kamran Alemdar, håller däremot inte med när vi frågar honom.

- Det stämmer inte att vi vår tjänst 3 Musik strider mot lagen om nätneutralitet. Det är en missuppfattning som en del verkar ha. Nätneutralitet handlar om att all datatrafik ska behandlas lika och ges exakt samma prioritet i nätet, både när det gäller tillgänglighet och nedladdningshastighet. Vi väljer att inte ta betalt för streamad musik. Detta påverkar inte nätets hastighet, musik får inte företräde; den enda skillnaden är att vi strukit en rad från fakturan. Vi har givetvis full transparens gentemot Post- och Telestyrelsen (PTS), den myndighet som reglerar vår marknad, i den här typen av frågor.