https://www.mobil.se/nyheter/tv-nya-nintendo-spel-till-mobilen
561338
Nyheter
Animal Crossing!

Två nya Nintendo-spel till mobilen

Nintendo fortsätter sin mobilsatsning och hoppar över tidigare löften.

När Nintendo meddelade att de tänkte göra mobilspel var de väldigt tydliga med att fokus i första hand skulle ligga på nya upplevelser och inte på redan etablerade spelserier. För att visa detta rent praktiskt har de sedan dess släppt två enklare spel med Pokémon-tema varav en är en remake av ett befintligt pusselspel samt utannonserat Pokémon Go till mobila format. Även den sociala appen Miitomi, med Nintendos Mii-figurer, understryker det där med satsning på nya spelserier…

Idag fortsatte Nintendo understryka samma sak, genom att berätta en smula om deras två kommande mobilspel. Det ena ska baseras på Fire Emblem-serien, som åtminstone rönt stora framgångar i Japan. Det andra spelet kommer från spelserien som är lika effektiv på att stjäla all ens tid som Harvest Moon, nämligen Nintendos egen livssimulator Animal Crossing.

Exakt vilken form spelen kommer att få återstår dock att se, men bevisligen var inte Nintendo speciellt sanningsenliga med det där uttalandet om att satsa på nya karaktärer och spelserier.

Nu får vi bara hoppas att de redan släppta spelen börjar leta sig till Europa och Sverige också, då vi fortfarande inte fått se Miitomi på de här breddgraderna.