Nytt för Galaxy Watch, Flip 3 och Fold 3

Två stora uppdateringar på gång från Samsung

Lite äldre klockor och vikbara mobiler får nya operstivsystem.

Publicerad Uppdaterad

Samsung meddelar att man nu har börjat rulla ut två stycken större uppgraderingar till sina lite äldre enheter.

Den ena uppgraderingen är att Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3 är på gång att få Android 12L som en del av One UI 4.1.1, vilket är samma programvara som levereras med de nya Galaxy Z Fold 4 och Flip 4. Så småningom är den här uppdateringen tänkt att komma även till Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip / 5G och den ursprungliga Galaxy Fold.

Den andra uppdateringen är att Galaxy Watch 4-serien kommer att uppgraderas till OS 3.5 vilket även omfattar Samsungs One UI Watch 4.5-uppdatering. Det är samma version som används av de nya Galaxy Watch 5 och Watch 5 Pro.

Det ska även komma funktioner från den här uppdateringen till Galaxy Watch 3 och Watch Active 2 längre fram, men då handlar det om funktionsuppdateringar och inte nya operativsystem, då dessa klockor använder en annan typ av processor.

Samsung säger att uppdateringarna börjar rulla ut under den här veckan, med eftersom det handlar om en gradvis lansering globalt under de kommande veckorna kan det ta ett tag innan de i praktiken dyker upp.