Mer kollektivt pratande

Twitter utmanar hypade appen Clubhouse

Twitter Spaces lär dessutom hinna före Clubhouse till Android.

Publicerad Uppdaterad

Twitter meddelar att de öppnar upp tjänsten Twitter Spaces även för Android-användare. Twitter Spaces är en form av chattrum där deltagarna kan tala med varandra, vilket betyder att Twitter i och med detta tar upp konkurrensen med den populära tjänsten Clubhouse som växt i snabb takt den senaste tiden. Twitter Spaces har tidigare enbart varit tillgänglig för Ios-användare. Detta betyder också att Twitter Spaces lär bli tillgänglig för Android-användare innan Clubhouse blir det.

Det kommer inte behövas någon separat app för tjänsten utan funktionen kommer att dyka upp i den vanliga officiella Twitter-appen. Initialt kommer Android-användare enbart att kunna gå med samt prata i grupper men inte att kunna starta egna grupper, men enligt Twitter kommer den möjligheten att läggas till snart.

Som en sidonotering så finns det en Clubhouse-app för Android i Play Store men som har fått bottenbetyg av användarna. Den appen har dock ingeting med chattjänsten att göra utan är en app för projektledning, något som många verkar ha missat. Clubhouse finns alltså enbart tillgängligt i Ios.