Apple påstås ha problem med produktionsschemat

Uppgifter: Billigaste Iphone-varianten kan bli försenad till oktober

Den välrenommérade analytikern och Apple-specialisten Ming-Chi Kuo hävdar att den enklare 6,1-tumsmodell av Iphone som Apple sägs ha på gång i höst kommer att försenas. Möjligen kan enheten komma att släppas först i oktober.

Publicerad Uppdaterad

Apple släpper oftast inte produkter i Sverige i den första lanseringsvågen, så frågan är om den nu påstådda förseningen av en av höstens Iphone-modeller påverkar oss överhuvudtaget. Möjligen kan det hela ge svallvågor som påverkar lanseringen även här, möjligen inte. Men om man får tro den ofta välinformerade Apple-specialisten och analytikern Ming-Chi Kuo så kommer den LCD-rustade 6,1-tums varianten av Iphone hur som helst att släppas först i oktober, medan de två OLED-telefonerna på 5,8 respektive 6,5 tum, som ska bli mer regelrätta uppföljare till Iphone X kommer att släppas i september. Orsaken ska vara ”problem med produktionsschemat”, men exakt vad det innebär går Kuo inte närmare in på. 

Inget stöd för Apple Pencil

Vidare hävdar Kuo att ingen av enheterna kommer att ha stöd för styluspennan Apple Pencil i år, något som det tidigare cirkulerat uppgifter om. Kuo menar att det helt enkelt inte skulle bli någon vidare bra användarupplevelse. Däremot är Kuo öppen för att den större 6,5-tumsvarianten kan vara försedd med ett split screen-läge a la Ipad Pro som gör att man kan köra två appar parallellt. Utöver de tre telefonmodellerna så ska vi även få se en ny generation Apple Watch-enheter och nya Ipad Pro-modeller i samband med Apples höst-event. Dessutom hävdar Kuo att den trådlösa laddningsmattan Airpower äntligen ska vara redo för lansering i september. 

Källa