1
1
https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-huawei-p50-kommer-forst-i-maj
570096
Nyheter
falskt
Fortsatt svårt för Huawei

Uppgifter: Huawei P50 kommer först i maj

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2021-03-22_kl._13.39.07.png?itok=4hxREmpf', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2021-03-22_kl._13.39.07.png?itok=iyFlW0zV', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2021-03-22_kl._13.39.07.png', w: 1872, h: 1186, title: ' ' },]
Huaweis kommande flaggskepp verkar försenas igen. Det sägs att det beror på problem med det egna operativsystemet Harmony OS. Rapporter kommer också om problem med Huaweis tillgång till chipset.

Det är säkerligen flera som väntar på Huaweis kommande flaggskepp P50 men rapporter från Kina berättar om att det funnits en del problem med deras eget Harmony OS och att lanseringen därför skjutits framåt. P50 kommer enligt uppgifterna att vara den första modellen från Huawei som lanseras med deras eget operativsystem, något som tvingats fram då Huawei inte kan använda tjänster eller komponenter från amerikanska företag då de lagts på den amerikanska regeringens förbudslista. 

Deras senaste smartphones, däribland den vikbara Mate X2 drivs av open source-varianten av Android. I telefonerna har dessutom Google Play bytts ut mot deras egen butik App Gallery och Googles tjänster bytts ut mot HMS (Huawei Mobile Services). 

Det sägs också att tillverkaren av Huaweis kommande toppchipset Kirin 9000L, kommer att vara den sydkoreanska tillverkaren Samsung. Tidigare var det TSMC som tillverkade Huaweis chipset med 5nm-process. Dessa chipset hamnade i Mate 40 och Mate X2. Det sägs också att även Samsung har problem med att få tag i delar för att tillverka chipset åt Huawei så vi får nog se hur det blir med den saken. De kanmäven beröras av amerikanska begränsningar som berör alla bolag som handlar med Huawei. Det sägs också att det nya Kirin 9000L kommer att ha en processor med lägre klockhastighet, men det sägs inte så mycket om hur det kommer att påverka den faktiska prestandan. 

Det verkar heller inte synas någon öppning för Huawei i samtal mellan Kina och USA, trots den nya administrationen med Biden som president.