1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-mycket-far-huawei-i-royalties-for-apples-och-samsungs-5g-mobiler
570077
Nyheter
falskt
Inte längre hemliga siffror

Så mycket får Huawei betalt för Apples och Samsungs 5G-mobiler

Enligt egen utsago i ett försöka att vara mer transparenta med sin verksamhet avslöjar nu Huawei hur mycket de får av andra tillverkare för att de använder Huaweis teknik.

Även om Huawei har haft ett par svåra år sedan de hamnade på USA:s lista över företag som inte får göra affärer med amerikanska bolag så har de som helhet lyckats förhållandevis bra. Trots att mobilsektionen har minskat sin globala marknadsandel. 

Nu har de också för första gången avslöjat siffrorna för hur mycket de får i royalties från andra företag som använder deras patenterade teknik. Det här är siffror som brukar vara hemliga och Huawei har gått ut med dem enligt egen uppgift i ett försök att skapa mer transparens kring verksamheten. 

Huawei är ett av de företag som har flest patent inom 5G-teknik, tillsammans med Samsung, Nokia, Ericsson och Qualcomm. Siffrorna som nu presenterades visar att de kan få runt 2,5 dollar per såld enhet som använder deras 5G-teknik. Det här resulterar i att de förväntar sig att få omkring 1,3 miljarder dollar i intäkter från andra företag mellan 2019 och 2021.

Källa

Ämnen