https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-iphone-med-dubbla-sim-kortplatser-blir-helt-kina-exklusiv
565662
Nyheter
Kan bli fyra nya Iphone-enheter i höst

Uppgifter: Iphone med dubbla SIM-kortplatser blir helt Kina-exklusiv

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-08-06_kl._08.56.31.png?itok=cPoe0eb2', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-08-06_kl._08.56.31.png?itok=wpOO8Om7', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-08-06_kl._08.56.31.png', w: 600, h: 352, title: ' ' },]
För bara några dagar sedan upptäcktes referenser till en Iphone med dubbla SIM-kortplatser i en betaversion av kommande IOS 12. Och enligt färska uppgifter ska det handla om en fjärde ny Iphone-enhet, som ska lanseras exklusivt på den kinesiska marknaden.

Ryktena om höstens Iphone-lansering har hittills handlat om tre nya Iphone-enheter: Två OLED-enheter på 5,8 respektive 6,5 tum samt en enklare modell med LCD-skärm på 6,1 tum. Men enligt flera olika källor ska det finnas en fjärde enhet på dagordningen också, som ska vara anledningen till att det dykt upp referenser till dubbla SIM-kortplatser i betaversionen av IOS 12. Den fjärde enheten ska vara en variant av den enklare 6,1-tumstelefonen, men ska bland annat ha dubbla SIM-kortplatser och vara exklusivt förbehållen den kinesiska marknaden. Det hela är allt annat än långsökt, då det är mycket vanligt med dubbla SIM-kort just i Kina, där det till exempel ofta är lönsamt att använda en operatör för samtal och en annan för datatrafik. Enligt Economic Daily News ska de nya Iphone-modellerna ha modellnumren 801, 802, 803 och 804. 

Ej aktuell i Europa

Det är oklart om den fjärde Kina-exklusiva enheten kommer att skilja sig på fler sätt från den gängse 6,1-tumsenheten än genom att ha dubbla SIM-kortplatser, men om uppgifterna är korrekta så innebär det sannolikt att någon Iphone med dubbla SIM-kortplatser inte är aktuell för den europeiska marknaden. Det skulle också innebära att Apple för första gången satsar på en Iphone-enhet som skräddarsytts just för Kina. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har tidigare hävdat att en Iphone med dubbla SIM-kortplatser skulle vara på gång, men har inte sagt något om vilka länder den skulle vara aktuell för. Man ska förstås alltid vara försiktig med obekräftade uppgifter, och vad som verkligen gäller får vi se först senare i höst, när Apple officiellt lanserar sina nya Iphone-enheter.