https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-nya-apple-watch-f-r-b-ttre-batteri-och-st-rre-sk-rm
565061
Nyheter
Analytikern Ming-Chi Kuo är framme igen

Uppgifter: Nya Apple Watch får bättre batteri och större skärm

Apple Watch står inför sin största omdesign sedan enheten släpptes 2015. Det hävdar den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities. Bland annat ska klockan begåvas med betydligt större skärmyta från och med nästa version.

Exakt när det kan tänkas vara dags för Apple Watch Series 4 är oklart, men en kvalificerad gissning är att den dyker upp till hösten. Och om man får tro den ofta välunderrättade och träffsäkre Apple-analytikern Ming-Chi Kuo så kan vi vänta oss en radikalt förändrad enhet. Framför allt ska den nya klockan få ett helt nytt utseende och skärmytan ska vara 15 procent större än på föregångarna. Huruvida hela klockan därmed också blir större, eller om det bara är andelen skärmyta som ökar, är däremot oklart. 

Bättre batterikapacitet

Klockan ska även få betydligt högre batterikapacitet än tidigare. Dagens Apple Watch-enheter bjuder på en drifttid på cirka 18 timmar, vilket inte riktigt räcker om man dessutom vill använda sin klocka för att exempelvis övervaka sömnmönster. Enligt Kuo ska klockan även komma med en rad nya sensorer som håller koll på användarens hälsa. Exakt vilka typer av sensorer det rör sig om går Kuo inte in på, men det har tidigare cirkulerat rykten om sensorer som kan mäta blodsockernivån. Om Kuo har rätt om den kommande versionen av Apple Watch, så kan den med andra ord innebära ett rätt stort steg framåt för hela segmentet.