Annons

Handfull kvar på svenska kontoret

Uppgifter om att Oneplus avskedar personal i Europa

På tre av Oneplus europakontor gör man sig nu av med upp till 80 procent av personalen för att satsa mer på sina huvudmarknader.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus drar enligt uppguft ner på personal på flera av sina europeiska kontor. På vissa kontor tar man bort så pass mycket som 80 procent av personalen. Även om det kan låta drastiskt så handlar det, enligt Oneplus, om runt 20 tjänster. De kontor som är aktuella nu är i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. 

Det här är dock inget nytt, redan förra sommaren skalade man bort personal på sina kontor i Spanien och Italien. På Oneplus menar man att man strukturerar om kontoren i Europa för att satsa på de marknader som är viktigast. En källa har meddelat att kontoren i Finland, Danmark, Nederländerna och Belgien behålls  i nuvarande utförande, vilket skulle kunna peka på vilka marknader man anser vara viktigast. Enligt källan ska flera anställda också ha blivit tillfrågade om de ville bli förflyttade till kontoret i Helsingfors istället, vilket kan peka mot att det är en av de viktigare marknaderna för Oneplus i Europa. 

En analytiker menar att Oneplus har tappat många av sina trognaste fans i och med de mer kostsamma modellerna som lanserats. Huruvida den kommande Oneplus 8 Lite som enligt ryktena ska vara lite billigare, kommer att locka tillbaka några av de tidigare kunderna återstår att se. På kontoret i Sverige finns enligt uppgifter från Oneplus till Mobil en handfull anställda.

Källa