Budgetversion av flaggskeppet

Uppgifter om Huaweis Mate 10 Lite läcker ut

Huawei kommer att presentera tre nya smartphone-enheter i samband med ett event den 16 oktober. En hel del är redan känt om ordinarie Mate 10 och Mate Pro. Men nu kommer även uppgifter om den enklaste varianten av telefonen, Mate 10 Lite.

Publicerad Uppdaterad

Även om Mate 10 Lite är den mest överkomliga av Huaweis kommande flaggskeppstrio, så handlar det inte om någon budgettelefon i ordets rätta bemärkelse. Dollarpriset ligger på motsvarande 3 600 kronor, och specifikationerna för tankarna primärt till den övre delen av mellansegmentet. Åtminstone om de uppgifter som techläckaren Evan Blass nu kommit över visar sig stämma. Det handlar om en 5,9-tumstelefon med aspektratiot 2:1 och en skärm som utgör hela 83 procent av frontstycket. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 160 pixlar. Under skalet sitter ett åttakärnigt Kirin 659-chipp med en klockfrekvens på 2,36 GHz. Arbetsminnet ligger på 4 GB och lagringskapaciteten på 64 GB. Batteriet har en kapacitet på 3 340 mAh. 

Släpps i november

Telefonen kommer enligt Evan Blass att presenteras tillsammans med Mate 10 och Mate 10 Pro vid Huaweis lanseringsevent i München den 16 oktober, och de första leveranserna av enheten ska ske någon månad senare, det vill säga i mitten av november. Enheten kommer enligt uppgifterna att köra en skräddarsydd version av Android 8.0 Oreo. Mate 10 Lite kommer att finnas i färgerna svart, blått och guld. 

Källa