Måste sannolikt bestämma sig mycket snart

Uppgifter: Samsung fortfarande osäkra på teknisk lösning för Galaxy F

Samsung visade nyligen upp en hårt maskerad version av sin kommande smartphone med böjbar skärm, Galaxy F. Men det finns enligt färska uppgifter trots det fortfarande tekniska lösningar som man ännu inte tagit något beslut om.

Publicerad Uppdaterad

Man skulle ju kunna tänka sig att det bara är smådetaljer kvar att slipa på när det handlar om Samsungs böjbara telefon Galaxy F, eftersom man visade upp en till synes fungerande enhet redan i samband med sin utvecklarkonferens förra veckan. Men de uppgifter som tidigare cirkulerat om att Samsung inte är helt klara med enheten återkommer nu. Det är källor till sajten Sam Mobile som hävdar att mekanismen för vikningen av skärmen – eller ”gångjärnet” om man så vill – fortfarande är något av ett frågetecken. 

Påstås välja mellan fem lösningar

Enligt uppgifterna så har leverantören KH Vatec tillhandahållit inte mindre än fem olika lösningar, och Samsung ska inte ha valt vilken av dem man vill använda sig av. Vikningsmekanismen är självklart en avgörande och mycket viktig detalj för en telefon som ska gå att vika flera gånger om dagen. En av lösningarna ska till exempel lämna ett litet utrymme mellan skärmpanelerna när man stänger enheten, något som gör att de inte riskerar att skadas om användaren till exempel skulle tappa enheten. En variant ska dessutom medge att man positionerar skärmpanelerna i olika vinklar. Samsung beräknas ha ungefär två månader på sig att bestämma sig, om telefonen ska kunna offentliggöras i februari och sedan släppas i mars. 

Källa