https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-samsungs-galaxy-f-far-dubbla-batterier
566363
Nyheter
Påstås få en sammanlagd kapacitet på 6 000 mAh

Uppgifter: Samsungs Galaxy F får dubbla batterier

Kräver dubbla skärmar dubbla batterier? Ja, så påstås i alla fall Samsung ha löst saken när det handlar om Galaxy F, det vill säga den telefon med böjbar skärm som man förväntas släppa under nästa år.

Att skärmen är en av de mest resursslukande komponenterna i en smartphone är väl de flesta säkert medvetna om. Och att en telefon med så mycket skärmyta som Samsungs böjbara Galaxy F kommer att behöva ett batteri med lite högre kapacitet kommer därför kanske inte som någon överraskning. Men sättet man har löst det på är lite oväntat, åtminstone om man får tro de uppgifter som den nederländska sajten Let's Go Digital nu kommit med, och som gör gällande att enheten får två batterier med en sammanlagd kapacitet på 6 000 mAh. 

Förmodligen ett större och ett mindre 

Galaxy F kommer med en skärm som i utfällt läge är hela 7,3 tum stor, medan den mindre skärmen som sitter på utsidan mäter bara 4,6 tum, vilket är en bra bit mindre än en gängse smartphoneskärm. Sannolikt innebär det att det ena batteriet blir en bit större än det andra. Informationen om batterierna kommer från källor bland Samsungs leverantörer och tillförlitligheten i påståendena går inte att bekräfta. Enligt samma källor kommer Galaxy F även att vara rustad med antingen ett Exynos 9820-chipp eller ett Snapdragon 855-chipp (beroende på marknad) samt 8 GB arbetsminne. 7,3-tumsskärmen sägs få en upplösning på 1 526 x 2 152 pixlar medan den enklare frontskärmen har en upplösning på 1 960 x 840 pixlar.