Annons

Det går att ansöka fram till slutet av juni

Utvecklare kan nu betatesta Android Q på Mate 20 Pro

Den som vill testa nya Android Q på en Huawei-enhet kommer inom kort att kunna göra det. Men det vill till att man dels har en Mate 20 Pro-telefon, dels blir godkänd av Huawei.

Publicerad Uppdaterad

Huawei genomnför just nu en global kampanj där man söker betatestare som vill köra en Android Q-baserad uppdatering av operativsystemet EMUI. Det kommer att vara möjligt att ansöka fram till den sista juni, och det är primärt utvecklare som Huawei letar efter. Tanken är förstås att man ska få återkoppling kring den nya EMUI-versionen i god tid innan den släpps till de Huawei-telefoner som är aktuella för Android Q, något som sannolikt lär ske någon gång under hösten. Man kommer även att begränsa testet till att omfatta telefonmodellen Mate 20 Pro, som är en av de telefonmodeller som står först på tur. Den som är intresserad av att testa får ansöka om saken, och om man blir godkänd så får telefonen en uppdatering av den fasta programvaran. 

Fokus på säkerhet

Ett av de områden som Huawei kommer att fokusera på under testet är de förändringar som gjorts när det gäller säkerhet och användarskydd. Det handlar bland annat om de tillstånd som krävs för identifiering av enheter och begränsningar när det handlar om delning av data mellan appar. Den som vill ansöka om att få vara med och betatesta Android Q kan ansöka här. Huawei skriver i ett pressmeddelande att man förbehåller sig rätten att fatta slutgiltiga beslut rörande alla frågor kopplade till betatestprogrammet. 

Källa