Märklig bugg nu åtgärdad

Väderfrågor kraschade Apple Watch-enheter

Flera Apple Watch-användare har rapporterat om problem med att deras enheter låst sig och sedan startat om, efter att de frågat AI-assistenten Siri om vädret.

Publicerad Uppdaterad

Att fråga en AI-assistent om vädret torde rimligtvis vara ett relativt vanligt scenario. Just därför är det lite extra anmärkningsvärt att en bugg nu rapporteras ha ställt till det ordentligt för Apple Watch-användare som frågat Siri om vädret. Enligt flera vittnesmål – inte minst på Reddits forum – så ska enheterna ha låst sig för att sedan starta om, om man på engelska frågat vad det är för väder, vad det är för temperatur eller om det regnar. 

Oklart vad som orsakat det hela

Apple tycks nu ha åtgärdat buggen, men man har inte kommenterat saken och därmed är det än så länge oklart vad som föranledde problemen. Det tycks bara ha varit de engelskspråkiga användarna som drabbats av buggen. Det ska även handla primärt om den tredje generationens Apple Watch-enheter, även om det förekommer rapporter om samma problem även på äldre enheter som kör Watch OS 4.1. Möjligen kan det hela ha något samband med övergången till vintertid. Apples smartwatch-enheter har även tidigare haft vissa problem med både alarm och kalenderfunktioner till följd av tidsomställningen. 

Källa