https://www.mobil.se/nyheter/vikbar-surface-enhet-ar-fortfarande-under-utveckling
565993
Nyheter
Produktchefen Panos Panay antyder

Vikbar Surface-enhet är fortfarande under utveckling

Nej, någon vikbar Surface-enhet fick vi inte se i samband med Microsofts stora hårdvaru-event i oktober, men den omtalade Andromeda-enhet som det cirkulerat otaliga rykten kring tycks trots allt fortfarande vara under utveckling. Det antyder Microsofts designchef Panos Panay i en färsk intervju.

Det har snackats länge om en Surface-enhet i fickformat från Microsoft. Idén om en Surface-telefon avskrevs förvisso för länge sedan, men snacket om en produkt i form av en mindre vikbar surfplatta har däremot fortsatt. En första produkt kallad Surface Mini ska ha skrotats av Microsoft, då den inte erbjöd någonting direkt unikt jämfört med andra mindre surfplattor. Men en mystisk vikbar enhet under kodnamnet Andromeda har sedan dess varit i fokus, även om de så här långt bara dykt upp diverse patent som tyder på att Microsoft har en enhet med dubbla skärmar på gång. Men Microsofts designchef Panos Panay antyder i en färsk intervju med The Verge att utvecklingen av en sådan enhet fortfarande pågår. 

”Släpps om och när tiden är mogen”

Panay refererar i intervjun till produkten som sin bebis. ”Vi fortsätter uppfinna och vi kommer att skapa någonting när produkten känns rätt. Vi kan inte skapa nya kategorier av produkter i världen om det inte finns en plats för dem där kunderna behöver dem” säger Panay. Enheten som går under namnet Andromeda har förekommit i mängder av rapporter, och det finns till och med referenser till enheten i operativsystem som visar att enheten är baserad på just en dubbelskärm av något slag. Microsoft själva har medgivit att det finns en enhet som går under namnet Andromeda och att det handlar om en ”ny och omkullkastande produkt”. Men mer än så har man inte avslöjat, och på sistone har det varit knapphändigt med information om projektet.