1
1
https://www.mobil.se/nyheter/vikbara-huawei-mate-x2-lanseras-snart-lacka-visar-bilder
569962
Nyheter
falskt
Utmanar Galaxy Z Fold 2

Vikbara Huawei Mate X2 lanseras snart: Läcka visar bilder

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/huawei-mate-x2-render.jpg?itok=Jpfz4Qu5', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/huawei-mate-x2-render.jpg?itok=itkiqq9y', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/huawei-mate-x2-render.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Mate X2 kan bli företagets första vikbara telefon som vikt inåt. De bilder som nu läckt är datorrenderingar baserade på läckor.

Nästa vecka är det tänkt att Huawei ska visa upp sin nästa vikbara telefon Mate X2, och nu har kinesiska tipsaren Digital Chat Station läckt en bild på den kommande telefonen. Bilden som påstås visa enheten i hop- såväl som i utvikt läge visar att den viks inåt på samma sätt som bland annat Samsungs Galaxy Z Fold 2.

Den enda officiella tekniska specifikationen som finns är att Huawei bekräftat att den kommer att använda Kirin 9000 med 5nm-teknik och 5G. Bortsett från detta påstås telefonen ha en inre skärm på 8,01 tum och en yttre skärm på 6,45 tum. Baksidan kommer att ha en fyra kameror där huvudsensorn lär vara på 50 megapixel med en 10x optisk hybridzoom. Batteriet får en kapacitet på 4400 mAh med stöd för 66W-laddning om man använder sladd.

På grund av de amerikanska restriktionerna är det dock inte klart om Huawei Mate X2 kommer att säljas utanför Kina mycket beroende på att Huawei kan ha komponentbrist och därmed inte kan leverera tillräckligt många enheter. I Huaweis inbjudan och i de aptitretare som bolaget skickat ut är all information på kinesiska, så det tyder på enbart en lansering för den kinesiska marknaden. Datumet för lanseringen, något Huawei bekräftat i sin inbjudan, är den 22 februari.