https://www.mobil.se/nyheter/vision-kan-vara-desire-med-tangentbord
360273
Nyheter
Android med qwerty

Vision kan vara Desire med tangentbord

Den okända HTC-modellen som testades av FCC.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/646294.jpg?itok=Mu_70Mn1', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/646294.jpg?itok=dUtaA32b', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/646294.jpg', w: 380, h: 210, title: 'Den okända HTC-modellen som testades av FCC. ' },]
Vision kan bli HTC:s nästa Android-mobil med tangentbord. Läckta uppgifter tyder på att den är besläktad med Desire.

Enligt innehållet i en xml-fil som webbplatsen Tweakers.net har kommmit över har HTC en kommande modell på gång med arbetsnamnet Vision. Det verkar vara fråga om en Android-mobil med ett fysiskt tangentbord. Att skärmen har upplösningen 800x480 bildpunkter pekar på att det sannolikt inte är fråga om den modell som kallas Salsa och som enligt tidigare uppgifter ska vara HTC:s motsvarighet till Nokias och Blackerrys mejlinriktade mobiler.

Vision verkar snarare vara närbesläktad med Desire och därför ligger det nära till hands att tänka sig ett större tangentbord som dras ut från telefonens ena långsida.

Vision kan vara samma modell som förekommit på bilder från den amerikanska FCC, den myndighet som måste godkänna alla mobilmodeller som ska säljas på den amerikanska marknaden.

Tweakers.net har varit i kontakt med Mark Moons, HTC:s chef för Benelux-området, som bekräftar att HTC kommer att släppa fler Android-mobiler med fysiska tangentbord framöver, men han säger ingenting om tidpunkten för detta.