https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-mi-mix-2s-officiell
565056
Nyheter
Dubbla kameror och trådlös laddning

Xiaomi Mi Mix 2S officiell

● BILDSPEL
Xiaomis senaste flaggskepp Mi Mix 2S som det ryktats om ett tag har nu officiellt visats upp.

Xiaomis Mi Mix var den första Androidtelefonen som försökte sig på att täcka nästan hela framsidan med skärm, med hjälp av ett antal innovativa lösningar som att ha selfiekameran i botten av telefonen och att ersätta närhetssensorn med ultraljud. Uppföljaren Mi Mix 2 kändes kanske inte lika innovativ, men var ändå en lyckad toppmobil med mycket skärm på framsidan. Och nu har Xiaomi alltså släppt den tredje generationen. Eller om det är den 2,5:e, namnet Mi Mix 2S antyder ju att vi inte ska se det som ett jättekliv framåt.

Xiaomi har inte avslöjat alla detaljer om telefonen som börjar säljas i Kina den 3 april, men klart är att den får chipsetet Snapdragon 845, och man har avstått från att ge telefonen en sensorpanel som går in i skärmen. Det betyder troligen att selfiekameran fortfarande sitter i botten av telefonen.

Skärmen är på 5,99 tum av amoled-typ i formatet 18:9, troligen med upplösningen 2160 x 1080 pixel. Mobilen ska vara gjord i ett keramiskt material med metallram, men vi har inte mått och vikt. Telefonen kommer i tre olika minneskonfigurationer. Med 6 GB arbetsminne och antingen 64 eller 128 gigabyte lagring, samt en lyxversion med 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring.

Nytt jämfört med föregångaren är förutom den snabbare processorn trådlös laddning och dubbla kameror. Kamerorna har redan hunnit testas av benchmarkinstitutet DxOMark, som ger telefonen 101 poäng för stillbilder, samma som för Iphone X och bara tre poäng efter Samsung Galaxy S9. För video ger DxOMark respektabla 88 poäng.

Är du intresserad av mer detaljer kan du se lanseringen i Youtubevideon här nedan.