Lanseringsevent i Madrid

Xiaomi Mi Note 10 officiell

Xiaomi har nu officiellt visat upp den internationella versionen av Xiaomi CC9 Pro.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi älskar produktlanseringar. Inte nog med att de släpper osedvanligt många mobilmodeller, de missar inte heller en chans att lansera samma mobil mer än en gång.

Så är även fallet med Xiaomi Mi Note 10 som nu offentliggjorts på ett lanseringsevent i Madrid. Det är rent praktiskt samma telefon som Mi CC9 Pro som lanserades i Kina häromdagen, men förstås i en version med Googles tjänster.

Telefonen utmärker sig för sina fem kameror på baksidan, där man förutom en huvudkamera med 108-megapixelsensor även får två zoomobjektiv, ett vidvinkelobjektiv och ett makroobjektiv. Telefonen har också ett extra stort batteri på 5260 mAh, och drivs av chipsetet Snapdragon 730G. Den version som säljs i Europa kommer att ha 6 GB arbetsminne och 128 GB lagring, men ingen minneskortplats.

Man passade också på att ge en teaser för Mi Note 10 Pro, som ser ut att vara samma telefon som CC9 Pro Premium Edition. Denna telefon är identisk med Mi Note 10, men med mer arbetsminne och lagringsutrymme, och ett mer avancerat objektiv till 108-megapixelkameran, med 8 linser i stället för 7.

Priset uppges till 550 euro, det vill säga cirka 5500 kronor. Den börjar säljas i Tyskland den 11 november, den 15 november i Spanien och Italien, och den 18 i Frankrike. Storbritannien och Benelux ska få telefonen "inom kort".

Den 13 november håller Xiaomi ännu ett event i Stockholm, och det vore närmast antiklimax om man inte där tillkännagav att Mi Note 10 även kommer till Sverige.

Källa