1
1
https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-okar-mest-i-europa
569017
Nyheter
falskt
Positiva försäljningssiffror

Xiaomi ökar mest i Europa

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/redmi-10x.jpg?itok=2h1ucUqO', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/redmi-10x.jpg?itok=d_oSODR2', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/redmi-10x.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Trots mobiltillverkarnas skakiga vår går det bra för Xiaomis telefonförsäljning.

Många mobiltelefontillverkare har upplevt negativa effekter på försäljningen på grund av pandemin, men det är ingenting som verkar ha drabbat Xiaomi eller Apple speciellt mycket. Enligt analysföretaget Canalys har andra kvartalet medfört ökad försäljning jämfört med samma period förra året, framför allt för Xiaomi. I Västeuropa ökade deras försäljning med 116 procent till en marknadsandel på 12 procent, medan Apple ökade med 42 procent och en marknadsandel på 28 procent. Störst är fortfarande Samsung med 32 procent trots en försäljningsminskning på 30 procent.

Sett över hela Europa ökade Xiaomi med 65 procent och tar en marknadsandel på 17 procent medan Apple ökade med 42 procent och 21 procent av marknaden. Även här är dock Samsung fortfarande störst med 30 procent av marknaden trots en försäljningsminskning på 31 procent.

Källa