På väg mot 6G

Xiaomi satsar helhjärtat på 5G – undersöker redan 6G

De har redan börjat utforska möjligheterna med 6G och undersöker möjligheterna med sattelitburen uppkoppling. Det här bekräftar Xiaomis VD i en intervju.

Publicerad Uppdaterad

I en intervju med den statliga nyhetsbyrån Xinhua har den kinesiska tillverkaren Xiaomis VD, Lei Jun, berättat om deras framtida satsningar och forskning. Bland annat bekräftar han att Xiaomi har börjat undersöka framtida möjligheter med 6G-nät. Han avslöjar inte några detaljer, men de bekräftar att företaget nu har anslutit sig till Huawei och Samsung i sin jakt på nästa steg i mobilsurfshastighet. 

Jun meddelar också att de har börjat titta på mobilsurf via satellit. Satellitburen uppkoppling är främst något som används där vanliga nätverk inte har täckning på landsbygden. Det här är inte en jättestor fråga många av marknaderna men i Kina skulle det kunna vara av vikt för att låta Xiaomi nå ännu fler människor på landsbygden. 

Ett något underligt uttalande från VD:n är också att de nu ska rensa ut sina 4G-telefoner och bara satsa på 5G. Men exakt vad han menade är lite luddigt då de nyligen lanserade en Redmi 10X 4G, samtidigt som 5G-versionen av samma telefon. Ännu så länge finns det heller inte riktigt några lågprisalternativ för 5G-chipset, det här kombinerat med att många av Xiaomis andra viktiga marknader (som till exempel Indien) inte bytt till 5G ännu gör att det skulle verka konstigt om de tog bort alla sina 4G-modeller redan nu. I Kina är det dock vettigare då de flesta större operatörer där har gått över till den nya standarden. 

Källa