Konceptlur

Xiaomi visar koncepttelefon med skärm på alla kanter

En ny koncepttelefon med skärm på alla kanter är vad Xiaomi lanserat. Den nya skärmtekniken ger inget utrymme för knappar eller kontakter.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har visat upp en ny koncepttelefon. Den har ett par unika egenskaper där den främsta är att skärmen viks ner runt alla fyra kanter vilket gör att även långsidorna och kortsidorna används för att visa information. Till exempel kan menyraden som annars syns överst på skärmen visas på mobilens kant för att ge mer utrymme på framsidans skärm. 

Skärmdesignen gör också att grafiken kan flöda över kanten på telefonen. Vinkeln på böjarna runt kanterna är 88 grader. Framsidan är täckt med ett glas som tagits fram och böjts med en väldigt speciell process som inte var enkel, enligt Xiaomi i alla fall, där glaset utsätts för 800 gradig värme för att kunna formas. För att polera glaset krävs ett antal olika speciella tekniker.

Det faktum att skärmen går ner runt alla kanter gör att telefonen inte har några fysiska knappar eller portar. Det här löser Xiaomi med trådlös laddning, esim och en kamera som sitter under skärmen. Knapparna har ersatts med tryckkänsliga paneler och allt detta för att ge en sömlös upplevelse av skärmen. 

Huruvida det här kommer att hamna i några telefoner som ska säljas, eller om det här är mer av en vision av vilken framtid som Xiaomi ser för sina egna telefoner, ja det får vi se.