Snart är det dags

ZTE Axon 30 Ultra lanseras globalt – inom kort till Sverige

I början av juni kommer ZTE:s nya telefon, men du kommer att kunna förhandsboka den redan i slutet av maj.

Publicerad Uppdaterad

ZTE har gått ut med att deras telefon Axon 30 Ultra, som för tillfället bara finns tillgänglig i Kina, kommer att börja säljas globalt den 4 juni medan förhandsbokningarna öppnar 27 maj. Några officiella svenska priser finns för tillfället inte, men modellen med 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme har en prislapp på 749 euro, medan modellen med 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme ligger på 849 euro. ZTE har tidigare haft en relativt begränsad distribution bland svenska återförsäljare, men nu tycks man fokuser på försäljning via den egna webbplatsen och där uppges att Sverige är ett av de många länder man levererar till.

ZTE Axon 30 Ultra kommer bland annat att erbjuda en Amoled-skärm på 6,67 tum med hela 144 Hz uppdateringsfrekvens och en avläsningsfrekvens på 300 Hz. På baksidan sitter fyra kameror varav tre av dessa är på 64 megapixel (huvudkameran, vidvinkel- samt ultravidvinkelkameran) plus en 8 megapixel telefotokamera med 5x optisk zoom. Frontkameran ligger på 16 megapixel.

Under motorhuven finns en 5nm Snapdragon 888 tillsammans med LPDDR5 RAM och UFS 3.1-lagring. Batteriet på 4600 mAh har stöd för laddning på upp till 65W.

Axon 30 Ultra erbjuder dessutom fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen, dubbla högtalare, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E och DTS: X Ultra. Den levereras med Android 11 som kompletterats med ZTE:s egna My OS 11.