Vikbar budgetmobil från ZTE

ZTE presenterar Nubia Flip 5G – riktigt billig vikbar

ZTE har visat upp sin första vikbara mobil för den internationella marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Med sin nya mobil Nubia Flip 5G tänker ZTE ta sikte på målgrupper med lite tunnare plånböcker och personer som vill prova en vikbar mobil utan att spendera en förmögenhet. Riktigt vad prislappen kommer att landa på är lite osäkert då det bekräftade priset är 599 dollar, men modellen kommer inte att släppas i USA. Däremot uppges den komma att lanseras i Afrika, Europa, Latinamerika, Mellanöstern och Sydostasien. 

I flera avseenden framstår Nubia Flip 5G som en internationell version av den japanexklusiva Libero Flip med en vikbar skärm på 6,9 tum med stöd för 120 Hz, samt en rund skärm på utsidan. För att hålla nere prislappen har man valt att använda en Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 istället för de mer kraftfulla Snapdragon 8-processorerna, samt två kameror på baksidan - en primär kamera på 50 megapixel samt en kompletterande på 2 megapixel. Frontkameran ligger på 16 megapixel. Den kommer även att lanseras med Android 13. Batteriet ligger på 4310 mAh och har stöd för laddning på 33W. 

På plats på mässan i Barcelona där telefonen visas upp kan vi konstatera att den känns billigare också. Det är ett bulkigare, tjockare format än vi blivit vana vid i andra vikbara och det gör framförallt att den tar mer plats i fickan, ihopvikt. Det är även påtagligt när du viker upp telefonen att den blir osmidigare och själva vikmekanismen tar mer plats än på de mer påkostade vikbara telefoner som finns. Den runda skärmen på utsidan fungerar även som sökare för selfies.   

När ZTE Nubia Flip 5G kommer att dyka upp på marknaden är inte sagt. 

Även dyrare flaggskepp: Nubia Z60 Ultra

Nubia Z60 Ultra har en selfiekamera som maskerats, men bildkvaliteten i de bilder du tar blir lidande.

I sin monter på mässan visar de även upp flaggskeppet Nubia Z60 Ultra som vi tidigare skrivit om. Det är ett flaggskepp med en platt, icke vikbar, skärm på 6,8 tum och telefonen drivs av Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Ett ovanligt stort batteri på 6000 mAh tar plats inuti den ovanligt kantiga formen. 

ZTE kallar selfiekameran som sitter gömd i skärmen för den femte generationen av just den typen. Den är bra maskerad i skärmen och vi får anstränga oss för att se den, men bilderna är tydligt flammiga så det är fortfarande en tydlig kompromiss framför selfiekameror som faktiskt får ta plats och synas.