Tillväxten på spåret igen under 2019

ZTE: Produktionen nu åter i fas efter tidigare bannlysningen

Den kinesiska telekomjätten ZTE hävdar att företagets produktion nu åter är helt i fas, efter att USA i juli valde att lyfta det säljförbud som tidigare hindrat amerikanska leverantörer från att sälja komponenter till dem.

Publicerad Uppdaterad

Det vari april månad som de amerikanska myndigheterna förbjöd leverantörer i landet att sälja komponenter till den kinesiska telekomjätten ZTE. Anledningen var att ZTE inte fullföljt löften som man kommit med i kölvattnet av att man brutit mot amerikanska handelssanktioner mot Iran och Nordkorea. ZTE hade förvisso betalat böter för tilltaget redan, men däremot undlåitit att vidta disciplinära åtgärder mot de ansvariga cheferna. Försäljningsstoppet blev föremål för en het debatt i USA och lyftes till slut i juli, efter att ZTE betalat flera miljarder i skadestånd. Och nu säger ZTE att produktionen åter är på banan. 

Snart normal tillväxt igen

Det var i samband med ett aktieägarmöte som beskedet kom om att produktionsmålen för augusti såg ut som normalt och att forskning och utveckling på företaget nu återupptagits i full skala. Orderingången ska enligt ZTE se ut ungefär som den gjorde för ett år sedan. Företaget räknar nu med att vara i fas med tillväxten under 2019. ZTE har utöver miljardböterna även gjort stora förändringar i sin ledning och har nu både ny vd och styrelseordförande. 

Källa