Saldo

Välj den perfekta mobilen under granen i år

Snart är det julafton igen och dags att komma på användbara och uppskattade julklappar till familj och vänner. Detta är dock ofta lättare sagt än gjort och många gånger står man där dagen före dopparedagen i panik för att man inte vet vad som ska inhandlas. Så varför inte köpa en mobiltelefon i julklapp?

Det blir garanterat en uppskattad gåva - oavsett vem som får den. Läs vidare så ska vi tipsa om den bästa mobilen för barnet, pensionären, fotografen, filmaren och spelnörden!

En ny mobiltelefon blir alla glada för - oavsett ålder

Idag använder vi mobilen till väldigt mycket i vår vardag och även om den yngre generationen såklart ligger i framkant på den punkten, så finns det många äldre personer som också har stort behov av en bra mobiltelefon. Idag finns det modeller som har större knappar och funktioner en “vanlig” mobil inte har, för att helt enkelt fungera bättre med en äldre individ som har andra behov än ungdomarna. 

Dessutom är det alltid trevligt med en ny fräsch och modern mobiltelefon. Hör dig för lite obemärkt med den du planerar att köpa en mobil till i julklapp om du inte redan har koll. Se efter vilken modell personen har idag och vad som eventuellt skulle bli en bra uppgradering.

Hur ska man välja rätt mobil till någon annan?

Att köpa en mobil till någon annan kan dock kännas som en svår uppgift beroende på hur väl man känner personen. Men du kan börja med att tänka på - vad har personen för intressen? Gillar hen att fota mycket, kanske även filmar mycket med mobilen. I sådant fall - hur bra är kameran på mobilen du tittat på? 

Eller är det spelnörd du ska handla till - är mobilen anpassad för detta? Barn eller vuxen, en pensionär som inte är van vid teknik eller en teknik-van pensionär? När du har rett ut dessa frågetecken blir jobbet enklare sedan. 

Du ska också självklart titta på områden som:

* Priset - är det rimligt?
* Hållbarheten - är den tålig?
* Användarvänligheten - är den lättanvänd? 
* Garanti - hur lång är den?
* Operativsystemet - Android eller iOS?

Något som är viktigt att tänka på är att folk är oftast vana vid antingen operativsystemet Android eller iOS (Iphone). Försök att välja en telefon med samma operativsystem som den hen har idag - för att slippa besvikna miner.

Idag kan man få en mycket bra och vettig mobiltelefon med bra kamera och funktioner, men som inte behöver kosta skjortan. Är personen dock väldigt detaljorienterad kanske man får lägga på någon tusenlapp för att få en telefon med fler funktioner. 

Saldo Kredit erbjuder ett flexibelt stöd för dem som är i behov av en ekonomisk buffert i vardagen eller vid större utgifter som julen. Saldo Kredit är en flexibel kontokredit där du bestämmer när och hur mycket du tar ut. Som ett kreditkort, men du slipper bära på ett extra kort i plånboken. Det går även snabbare och smidigare att ansöka om en kontokredit än ett vanligt kreditkort!

Tips på mobiltelefoner inför julafton 2021

Innan man vet ordet av är det den 24:e december och julklappsutdelning. Tänk på att det ofta är en rush vid den här tiden på året, som kan innebär att vissa varor tar slut i december. Här kommer några tips på bra mobiler för olika målgrupper - för att hjälpa dig på vägen!

Bästa mobilen för barn

När det kommer till mobiltelefoner för barn är säkerheten viktig. Titta efter vilka funktioner som finns för att kontrollera barnets aktivitet etc. Att den är användarvänlig gör såklart heller ingenting, även om barn lär sig operativsystemet snabbt oavsett. 

1. En av de bästa mobilerna på marknaden just nu och till ett rimligt pris är Samsung Galaxy A51, 128 GB. Du får en ekonomisk mobil som håller länge och har bra prestanda. Gränssnittet är otroligt användarvänligt och lätt att ta till sig, ett av de vanligaste på marknaden. Samsung Galaxy A51 har en bra kamera och är dessutom tålig mot fukt och damm!

2. Vill man hoppa upp några prisklasser och lägga mer pengar på en barntelefon finns också exempelvis Apple iPhone 7, 32GB. Den kostar en slant men du får en otroligt säker mobil till ditt barn med alla de funktioner en förälder behöver för att hålla på sitt barn på olika sätt.

Bästa mobilen för pensionären

Är det kanske dags för mor- eller farföräldrar att skaffa sig en smartphone så att ni lättare kan ha kontakt? Då ska du tänka på vilken typ av pensionär du ska köpa mobilen till. Vissa äldre hänger med nästan lika mycket som de yngre generationerna, medan andra tycker att mobilen mest är ett onödigt påhitt.

Men för att mormor eller farfar, mamma eller pappa (eller vem det nu kan vara) ska vilja använda mobiltelefonen måste man se till att den är lätt att hantera, både tekniskt och praktiskt, samt har de funktioner de kan behöva.

1. Vissa äldre människor får problem med hörseln och Doro 8035 är specifikt en mobiltelefon för äldre människor och de med nedsatt hörsel eller synfel. Detta är en doro-telefon med touch-screen som är väldigt enkel att använda och mycket populär just nu.

Doro 8035 har även en bra kamera både fram och bak och passar äldre människor som redan har lite koll och kan hantera appar. Närmare en vanlig smartphone kan man knappt komma - och därför är den så populär. 

2. Om du ska köpa en mobiltelefon till en äldre person som inte alls är van vid mobiltelefoner eller modern teknik och inte vill lära sig, är Emporia Euphoria ett bra val eftersom det är en enkel modell utan touch-screen. Den går inte att använda med appar - endast ringa och smsa. Vilket passar många människor alldeles utmärkt. 

Något som är bra med Emporia Euphoria mobilen är att batteriet räcker i evigheter. Detta är bra eftersom “gamlingen” kanske inte tänker på att ladda telefonen så ofta. Det finns också 4 snabbknappar man kan ställa in på telefonen. Så för att ringa ett visst nummer räcker det med en siffra och luren för att komma ut på linjen. Mobilen har även radio och kamera, dock ingen vidare kvalité på kameran - men det finns en! Modellen är prisvärd om det inte finns behov av något modernare.  

Bästa mobilen för fotografen

Nuförtiden kan nästan vem som helst ta proffsiga snygga foton med hjälp av bara sin mobilkamera. Dock krävs det även en mobiltelefon med riktigt bra kamera för att kunna göra vissa inställningar och få en hög upplösning helt enkelt. Även om en duktig fotograf inte behöver en massa inställningar etc så underlättar det jobbet. 

1. Om du vill göra din fotande vän eller familjemedlem nöjd på julafton kan OnePlus 9 Pro (12GB RAM) 256GB vara ett kanon-alternativ. Kameran på den här telefonen är utomordentlig och har bland annat den bästa funktionen för ultravidvinkel-bilder på marknaden i detta nu. Om man inte vill köpa Iphone eller Samsung så är detta ett perfekt alternativ. Bilderna blir otroliga och väldigt professionella.

2. En annan riktigt bra mobilkamera hittar du i Samsung Galaxy S21 Ultra 5G SM-G998B 512GB. Här får du en av de bästa kamerafunktionerna på marknaden just nu. Visst får man slänga ut med en del tusenlappar för att investera i en sån här goding. Kanske en lämplig julklapp till din partner eller något som flera i familjen kan gå ihop och köpa till någon som är i behov av det. Det finns inte en chans att mottagaren kommer bli besviken på den här mobiltelefonen eller på kameran - förutsatt att man gillar operativsystemet Android.

Bästa mobilen för filmaren

För en person som gillar att filma med mobilkameran är det viktigt att det finns olika funktioner såsom slow motion, super slow motion eller man kan speeda upp klipp så att de går snabbare. Det är också bra om du kan klippa filmerna direkt i mobilen och lägga till olika filter eller attribut. Här är det till mångt och mycket samma modeller som vi tipsat om under rubriken för bästa mobilen för fotografen. Men vi kan även här tipsa som Samsung A52 som har ett mycket rimligt pris men också en riktigt bra mobilkamera som du kan både ta professionella foton med och även spela in häftiga filmer med i hög kvalité. 

Bästa mobilen för spelnörden

Så kallade gamingmobiler är inte alltid så låga i pris, men det krävs lite extra för att en riktig spelnörd ska bli nöjd över sin julklapp. En stor skärm är också att föredra för en optimal spelupplevelse på mobilen. Ifall du lämnat inköpet av julklappar till sista minuten och behöver lite extra pengar, kan du ansöka om ett helglån via Saldo och få pengarna direkt på kontot!

1.  Har du en gamer i din närhet som du vill göra nöjd på julafton kan du exempelvis investera i en Asus ROG Phone 5 ZS673KS (12GB RAM) 256GB. Detta är troligen den bästa spelmobilen du kan få tag på just nu. Man kan också köpa till olika tillbehör såsom en häftig spelkonsol eller en fläkt med mera. Mobilen går att ladda både på sidan och undersidan, vilket är perfekt när batteriet börjar ta slut mitt i en match.

2. En annan riktigt bra gamer-mobil är Lenovo Legion Duel 512GB som används bäst i horisontellt läge som den är skapad för. Även här laddar man telefonen på sidan så att spelgreppet inte har några sladdar i vägen. Kameran är en pop-up kamera som håller sig borta när du spelar, men som enkelt kan dras fram. En modell som garanterat kommer att göra spelnörden i din närhet nöjd när tomten knackar på dörren!